miercuri

Sfarsitul lumii sau o mare cacealma?

Pe youtube, "gramezi" de filmulete care prezinta sau studiaza Apocalipsa. Profetiile, de cele mai multe ori anonime, indica un sfarsit precis si apropiat, stabilit cu precizie pentru luna decembrie 2012. Ha-ha-ha! Mi-e greu sa nu observ sau sa ironizez obsesia oamenilor pentru repetarea de cifre sau numere (12/21 a12-a 2012?!; sau 666).
Sa nu uitam de anul 2000, la inceputul caruia multi se temeau, unii sperau... ca va aduce sfarsitul lumii. Iata ca au trecut aproape 9 ani de atunci si oamenii s-au plictisit, cauta noi semne ale sfarsitului.

Cele mai recente si mai numeroase temeri de Apocalipsa iau in calcul ultima luna a anului 2012. Putem asocia aceasta data cu previziunile mayasilor. Conform calendarului lor, care isi incheie ciclul la data respectiva, lumea trebuie sa sfarseasca pentru a permite unui nou ciclu sa inceapa. Cei care cred ca se apropie sfarsitul lumii asociaza acest eveniment cu presupusa coliziune a Pamantului cu Planeta X (Nibiru). Sumerienii slaveau in scrierile lor apropierea acestui corp ceresc, care, dupa parerea lor, va aduce ordine in Univers:

“Marea Planeta
Cand apare ea are culoarea rosu inchis.
Cerul ea il imparte in doua si ea este Nibiru
Cand din pozitia lui Jupiter, Planeta trece inspre vest,
O vreme calea linistita va avea si pacea va fi stapana pe Pamant.
Cand din pozitia lui Jupiter Planeta creste-n stralucire
Si zodia Cancerului va deveni Nibiru
Binecuvantat va fi Acadul cu belsug,
Si mai puternic fi-va imparatul lui.
Cand culmineaza Nibiru…
Tarile vor fi in pace, iar imparatii certati se vor impaca.
Iar zeii vor auzi rugaciuni si imnuri de slava.“

Astronomii americani au determinat ca Planeta X este de 4-5 ori mai mare decat Pamantul si au sustinut ca este cea de-a noua planeta Sistemului Solar. Desi a avut numeroase denumiri de-a lungul timpului, in 2006, Uniunea Astronomica Internationala de la Praga a "botezat-o" oficial si definitiv sub numele "Eris".
Revenind la Apocalipsa, mie mi-e greu sa cred ca se apropie. Poate si pentru ca viziunile mele inguste, de om bine ancorat in viata lui, nu imi permit sa cred. Dar daca ar fi adevarat, nu ne mai ramane decat sa ne apropiem de Dumnezeu, de cei pe care ii iubim si de noi insine.
In afara de asta, pace si dragoste!

Surse:
2012en.wordpress.com
www.enigme.ro

Niciun comentariu: