A apărut o eroare în acest obiect gadget

sâmbătă

Ce-au făcut, ce n-au făcut, japonezii l-au supărat pe Doamne-Doamne!


Mai întâi au fost zguduiţi de unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate vreodată pe planetă: 8.9 pe scara Richter, după relatările Mediafax.
Au urmat un cutremur „mai mic”, cu magnitudinea undeva în jurul lui 6, tsunami pe care îl prevestiseră în urma primului cutremur şi numeroase incendii.
Pasul următor a fost să se instaureze stare de alertă nucleară. 11 reactoare de la patru centrale nucleare aflate în zona producerii marelui cutremur au fost oprite automat. S-au descoperit avarii la sistemul de răcire a celui mai vechi reactor de la Fukushima (40 de ani). Aproximativ 3.000 de rezidenţi pe o rază de 2 km în jurul centralei nucleare fuseseră avertizaţi să părăsească zona ca urmare a procedurii de urgenţă. Centrala este situată la 170 de mile NE de Tokyo, adică aproximativ 273 de km.
Procedurile preventive ale japonezilor n-au putut opri însă explozia care a urmat la uzina nucleară de la Fukushima, cauzată de supraîncălzirea şi topirea combustibililor de asamblare. O suprafaţă de 10 km din jurul centralei a fost evacuată, dar există zvonuri conform cărora câţiva muncitori ar fi suferit răni în urma acestui incident.
Doamne-ajută să nu trăiască şi japonezii ce-au trăit ruşii la Cernobîl!
Şi că tot a venit vorba... urmărind evenimentele care s-au propulsat în toate mass media la secţiunea Breaking News, nu pot decât să conclud că japonezii, cu toată aglomerarea de tehnologii adunată-n pătrăţica lor, au supărat rău de tot pe cineva, acolo Sus...

Via Mediafax şi BBC

Niciun comentariu: