joi

Un român stabilit în SUA îşi va petrece 4 ani după gratii

Adrian Ghighina a fost condamnat la 48 de luni (4 ani) de arest într-o închisoare federală pentru rolul pe care l-a jucat într-o conspiraţie de fraudă pe Internet, conform oficialilor federali, citaţi de Chicago Tribune. În vârstă de 33 de ani, românul pledase vinovat în luna februarie la ambele capete de acuzare de fraudă electronică şi conspiraţie, au mai spus oficialii.
Complicii săi, în majoritate din România, creau licitaţii online pe eBay, Craiglist sau AutoTrader.com, pentru obiecte valoroase precum maşini, motociclete şi rulote. Cei care răspundeau listării false erau direcţionaţi să trimită plata pentru bunurile inexistente prin Western Union sau transferuri bancare către conturile deţinute de Ghighina. Românul a recunoscut că obişnuia să se mute dintr-un oraş în altul şi să deschidă conturi la diverse bănci, folosind identităţi false. Astfel, victimelor nu le-au parvenit niciodată bunurile pentru care au plătit.
Românul a intrat legal în Statele Unite la sfârşitul anului 2004. Din septembrie 2005 şi până la arestul din octombrie 2009 în Miami, Ghighina şi-a deschis mai multe conturi şi a primit sume de bani din Illinois, Districtul Columbia, Florida, New York şi Arizona.  

Sursa: Chicago Tribune
foto: voceabasarabiei.net

Niciun comentariu: