duminică

Ce-i mai dispera pe romani

La nivel global, fiecare individ are motivele sale de bucurie sau de disperare. Romanii nu pot face abstractie, pe fondul atator provocari carora trebuie sa le faca fata zilnic. Am fost curioasa sa aflu de ce sunt disperati oamenii din Romania si, pentru ca nu am firma de cercetare sa fac un research cantitativ, am apelat la taica Google.
Asa ca:
  • Pe 4 iulie, o femeie posta pe forum de mamici ca e disperata; motivul: nu se mai intelege cu sotul. De la ce a pornit? Se pare ca barbatu-sau lucreaza in alt oras si n-a vrut sa-si ia concediu post-natal - ea n-a lucrat - sa stea acasa cu ea si cu bebelusul. Dintr-o lectura mai aprofundata, nemultumirea femeii e ca sotul nu mai aduce bani acasa nici macar pentru strictul-necesar nou-nascutului.
  • O tanara, Ramona, a cazut in depresie. Este o fire pesimista, dupa cum singura sustine. Problema este ca are o relatie de 8 ani cu un baiat/barbat pe care parintii nu-l accepta. Nu stie ce sa faca, pentru ca depinde financiar de parinti. Problema e cu atat mai serioasa cu cat ea locuieste acum in Spania, iar el in Romania. 
  • O fata de 18 ani a ajuns la disperare pentru o problema legata de viata si de moarte. Mai exact, fata se masturbeaza in baie inca din copilarie. Cu dusul. Din cauza intarzierii menstruatiei, isi face acum griji ca ar putea fi insarcinata. Zice ca locuieste cu bunicul, mama si tatal. Nu pomeneste vreun contact sexual care sa implice vreun barbat, dar isi face griji ca: "daca in vreo seara vreunul dintre ei se masturbeaza in cada si apoi eu merg si fac baie si pot sa raman gravida?". Asta e problema ei, pentru care consulta un alt forum specializat... Repet, fata are 18 ani. 
  • d3UtZza, de 11 ani, a ajuns in pragul disperarii... cum altfel, daca nu din cauza unui baiat? Il place foarte tare, lucru de care el este constient, dar ea se blocheaza si nu stie cum sa reactioneze... Si, colac peste pupaza, prietena ei cea mai buna e indragostita... ghiciti de cine? Tot de el, baiatul care locuieste in Italia, dar e in Romania in vacanta. Apogeul disperarii este marcat prin urmatoarele fraze: "si el fumeaza.va imaginatzi!?intr-o zi a luat o fata in brate doar sa ma enerveze pe mine. ce ar trebui sa fac?". Haideti, va rog io, ajutati-o pe fata ca poate creste cu sechele, Doamne-fereste!
  • O alta femeie e disperata ca nu-si mai poate creste copilul, care are 1 an si jumatate. Venitul ei se duce lunar la banca, pentru rata, iar barbatu-sau nu mai poate oferi sprijin. A fost arestat. Femeia il sustine in continuare, ca nu este "o persoana care sa merite acest lucru", dar cere sfaturi: ce sa faca in continuare? 
  • Gandindu-ma la dramele acestor fete/femei, ce rost are sa mai spun ca disperarea mea e ca nu reusesc sa ma angajez, desi ma straduiesc? Frivol, asa-i?
  • Ei, voi de ce disperati?

Niciun comentariu: