luni

Cum se deschide un fişier de tipul .docx

„Ţi-ai dorit vreodată să converteşti fişiere, fără să fie nevoie să instalezi nici un software?”
Am primit astăzi un fişier Word cu extensia .docx. Eu folosesc varianta 2003 a Office-ului pentru că mi se pare mai pe înţelesul meu, iar în condiţiile în care această variantă nu suporta extensia, era de aşteptat să nu deschidă documentul. În alte împrejurări, nu m-aş fi obosit. Dar acesta mă interesează în mod special, deci e de importanţă majoră. Şi am început să mă întreb cum pot să deschid un fişier docx fără Office 2007 sau mai nou instalat pe PC? Am găsit mai multe softuri de instalat care să mă ajute să fac conversia, dar nu am vrut să instalez nimic nou, inutil, dacă există o soluţie mai bună.
În felul acesta am descoperit că nu e nevoie să ai instalată o versiune mai nouă de Microsoft Office ca să poţi deschide fişiere de tipul docx. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe linkul acesta: zamzar.com. Te va direcţiona către un site şi vei urmări cei 4 paşi. Zamzar oferă şi alte utilităţi, în afară de această conversie de la .docx la .doc, dar vă las pe voi să le testaţi şi să-mi împărtăşiţi părerile.
Scurt pe doi, la scurt timp după ce am îndeplinit paşii de pe site, am primit o notificare pe mail, cu ajutorul căreia am ajuns la documentul dorit. Rapid şi uşor. De reţinut că fişierul rămâne disponibil pentru următoarele 24 de ore de la primirea E-mail-ului.
O altă variantă este folosirea site-ului docx-converter.com. Sunt mai puţini paşi de urmat, dar are o durată de răspuns mai mare. În cazul meu, aproximativ două ore. Avantajul este mărirea timpului de stocare până la 48 de ore.
Cum spuneam, vă invit să le utilizaţi cu încredere şi să-mi transmiteţi feedback-ul vostru.

2 comentarii:

Mircea spunea...

exista o solutie si mai simple de atat, se numeste open office este gratuit si deschide orice fisier din suita microsoft office, eu personal nici nu ami am office-ul instalat ci doar open office-ul, instalearea dureaza foarte putin si download-ul kitului de pe site de la ei la fel.

Bianca Matei spunea...

Multumesc pentru recomandare, Mircea. Deocamdata, nu m-am lovit prea des de problema asta pana acum, dar voi avea softul in vedere daca lucrurile se... complica :)