luni

Viziunea unui om care nu vede

Exista anumite aspiratii in vietile noastre care ne ajuta sa ne depasim conditia, sa avem un traseu ascendent. E acel ceva greu de definit care ne impinge de la spate: sa ne trezim dimineata devreme chiar daca am vrea sa mai dormim; sa nu ne dam batuti la fiecare hop de pe poteca urmata; sa luptam pentru ceea ce credem cu tarie, chiar daca toti cei din jur se opun; sa continuam sa cautam absolutul, chiar daca cel putin un mare om ne-a spus candva ca totul e relativ.

Unii o numesc motivatie. Eu as prefera ca, macar cu aceasta ocazie, sa-i spunem viziune. E sclipirea care se ascunde in fiecare om si care are nevoie doar de un impuls pentru a iesi la suprafata si a ne ajuta sa urcam exact unde am tintit si chiar mai sus.
V-ati simtit vreodata neputinciosi? Ati avut impresia ca e prea greu sa continuati si ati facut stanga-mprejur? Vreau sa vi-l prezint pe Bobby McCullen, un om ca toti oamenii, dar parca un pic mai sus decat cei mai multi dintre noi.
Omul asta are privirea inecata in umbre si forme greu de definit. E orb aproape complet, dar isi vede visul foarte clar. Si este chiar genul de om despre care am vorbit mai devreme, care are curajul sa preia fraiele propriei vieti si sa mearga pana la capat pe drumul ales.
Haideti sa parcurgem drumul alaturi de Bobby in filmuletul urmator si sa vedem lumea prin ochii lui: The Way Bobby Sees It


2 comentarii:

Anonim spunea...

crezi că merge şi vocaţie?

Bianca Matei spunea...

Ar putea, dar atunci n-ar mai fi iesit jocul de cuvinte :)