sâmbătă

Planteaza brazii de Craciun


Asociatia de mediu Terra Ecologica, a lansat campania ”Planteaza brazii de Craciun!” incepand cu 1 Decembrie 2008. “Ne propunem prin aceasta campanie sa promovam brazii autohtoni la ghivece. Dorim, astfel, sa incurajam un comportament benefic pentru mediu prin plantarea copacilor”, sustine Adrian Net, voluntar in cadrul proiectului.

Terra Ecologica colaboreaza cu Institutul de Cercetari si Amenajamente Silvice.

“Dupa sarbatori, cumparatorii vor putea returna brazii achizitionati prin intermediul asociatiei Terra Ecologica. Cu ajutorul voluntarilor, vom replanta brazi si molizi in Bucuresti si imprejurimi. Fara a renunta la un obicei care tine de identitatea noastra culturala: impodobirea bradului de Craciun, ne dorim totusi ca oamenii sa nu mai incurajeze taierea brazilor de sarbatori” sustine Simona Cretu, presedinta asociatiei de mediu Terra Ecologica.

Anul trecut, piata romaneasca a fost invadata de brazi la ghivece adusi din state ale UE, cei mai multi provenind din Danemarca (600.000). Foarte multi brazi proveniti din pepinierele romanesti au fost taiati si aruncati ulterior. O mare parte dintre acesti brazi nu au ajuns nici macar sa stea impodobiti in casele romanilor.

Toate considerentele acestei campanii sunt de ordin ecologic. Daca vom cumpara brazi autohtoni, vom incuraja economia locala. In plus, vom reduce transporturile si, implicit, poluarea. Daca aceste principii ar fi mai des aplicate la scara nationala, indiferent de achizitia pe care o facem, atunci efectele benefice pentru mediu si pentru populatie ar aparea curand.

“Brazii si molizii pe care Terra Ecologica ii promoveaza, vor fi colectati la mijlocul lunii ianuarie si vor fi replantati, cu ajutorul voluntarilor, in locatii din jurul Bucurestiului si din imprejurimi.”

De asemenea, asociatia intentioneaza ca in week-end-ul 14 si 15 decembrie sa vanda brazi si molizi in Parcul Herastrau.

Tera Ecologica va incasa un procent din vanzarea bradutilor, iar banii vor fi folositi pentru a planta copaci in imprejurimile Capitalei si pentru alte proiecte de mediu ale asociatiei Terra Ecologica. Pentru cei care doresc sa comande brazi sau molizi, sa sune la telefon 0729019953.

sursa: HotNews.ro

Nu pot decat sa sprijin aceasta initiativa si sa va indemn sa intindeti si voi o mana. In rest, vacanta placuta pentru cei care se pot bucura de ea si SARBATORI FERICITE TUTUTOR!

Niciun comentariu: