joi

Tatuajul

…priveste cu mine de sub piele
Cand te plictisesti de corpul tau, poti sa ii aduci oricand “imbunatatiri”. Poate de aceea multe vedete si din ce in ce mai multi oameni obisnuiti aleg sa-si tatueze pielea. Vrei si tu? Hai sa vedem despre ce e vorba mai intai. Primul pas este sa ai bani pusi deoparte, dupa vorba romanului… „branza” e pe bani. Apoi iti alegi „maestrul” in aceasta arta si iti recomand sa nu te arunci cu capul inainte. Incearca sa te asiguri ca cel pe care l-ai ales nu e doar „bine-facut” sau, daca e fata, ti s-a parut simpatica. Intereseaza-te sa vezi ce a facut inainte, de cat timp tatueaza, cat de multumiti au fost altii inaintea ta. Dupa ce ai ales salonul / persoana, trebuie sa alegi un sablon. Sau poate esti hotarat dinainte. Sa stii ca tata-Internet dispune de foaaarte multe site-uri despre tatuaje.
Oricum ar fi, modelul ales este un pas foarte important, pentru ca trebuie sa iei in considerare ca s-ar putea sa ramai cu el pentru toata viata. Daca nu esti sigur de ce vrei, un tatuaj temporar te-ar putea ajuta sa decizi ce sa faci mai departe. Sa zicem ca iti faci unul permanent si mai tarziu nu iti mai place, te plictisesti de el sau se modifica pielea si nu mai arata ca la inceput. Mi-e greu sa cred ca ai avea banii Angelinei Jolie sa il scoti… Asa ca da-mi voie sa insist, alege-ti cu mare grija modelul pentru permanent, pentru ca ramai cu el pe viata.
Acum, ca m-am facut inteleasa si te-am sacait si pe tine putin, putem merge mai departe. Locul unde va fi tatuat pe corp isi pastreaza importanta, intrucat depinde numai de tine ce impresie vrei sa le lasi celorlalti. Si nu numai asta, dar banuiesc ca vrei sa iti placa ce vezi in fiecare zi in oglinda. Sa nu uitam de dimensiuni, care conteaza atat pentru spatiul destul de limitat, as zice, de care dispune corpul tau, cat si pentru bani. Cu cat va fi tatuajul mai mic si mai simplu, cu atat va fi mai ieftin. Sfatul meu ar fi sa nu pornesti pe drumul acesta decat atunci cand iti vei permite financiar, decat multe si proaste, mai bine unul si bun!
Dimensiunea tatuajului si locul ales conteaza si din alt aspect: durerea! Acum, depinde si de pielea ta, cat de „tabacita” si rezistenta e. Dar se poate intampla sa doara foarte tare si sa mai curga si sange. Sa nu pomenim de infectie, de care trebuie sa te feresti prin anumite proceduti post-tatuaj. Acum, ca sa-ti formezi o idee despre cat ar trebui sa doara, iti voi spune ce i-a spus fata, prietenului meu care s-a tatuat de curand: Iti plac injectiile? Imagineaza-ti ca noua ace foarte subtiri (sau mai multe) iti strapung pielea de 120 de ori pe secunda. La o adancime verificata de mine, vizual, la aproximativ 2 milimetri. Asta cam tinde catre ciopartire a pielii mai mult decat infrumusetare corporala. Te-am speriat macar putin? Perfect, gandeste-te de trei ori inainte sa bati la usa cabinetului ca vrei si tu un tatuaj. Si daca dupa meditarea in profunzimea situatiei inca iti doresti sa „treci pragul”, perfect, esti pregatit sa fii tatuat!
Pace si sanatate, frate de suferinta!

Niciun comentariu: