marți

...Sarbatorile, vin sarbatorile!

Trecut:

E clar, suntem in plina luna magica a iernii!
Nici n-am ajuns la jumatatea lui decembrie, zapada a cazut doar la munte, la ferestre abia cateva instalatii de Craciun se zaresc, timide, dar deja au pornit colindatorii. In timp ce scriu aceasta postare, 5 Mos-Craciuni canta in parcarea din spatele blocului: saxofoane, trompete, zurgalai, toate aceste instrumente se reunesc pentru a imprastia in aer notele muzicii de sarbatori. In masuri ritmate, de topaiala, se aud acordurile din Jingle Bells, Mos Craciun, O, brad frumos! si alte colinde, care mai de care mai voioase.
Sa fie restructurarile cele care ii transforma pe oameni in mos-craciuni, reni, elfi, craciunite, zane si toate fapturile care ne-au incantat copilaria? Poate. Dar eu vreau sa cred ca nu doar atat!
Vreau sa cred ca ne-a mai ramas o sclipire de bucurie si de umanitate, macar in preajma unor sarbatori cu atat de mare insemnatate! Mi-e dor de copilaria cu covrigi incalziti pe soba bunicilor, cu zapada si derdelus, cu mii de luminite aprinse in fiecare noapte si colinde rasunand la tot pasul.
Haideti sa declaram cu totii razboi supararilor, necazurilor si tristetii si sa ne colindam sufletele!

Prezent:

Un comentariu:

Mihai spunea...

Decat sa ne suparam, mai bine un cantec frumos sa ascultam: http://www.youtube.com/watch?v=muDZD3wgoHI