sâmbătă

E weekend - sa ne pregatim de dans!

Bai, cat imi place weekend-ul. In mare, imi place pentru ca sunt libera de serviciu si daca se intampla vreodata sa lucrez acasa, e pentru ca aleg eu s-o fac, nu pentru ca as fi constransa. Imi place asa mult sa fiu libera, incat azi nu vreau sa vad fotografii morbide, sa citesc stiri cu accidente, politicieni, nepasare, caini maidanezi etc. Macar in weekend, vreau ca tot ce e rau sa dispara, chiar daca trebuie sa inchid ochii sau sa intorc capul. Stiu, e o solutie temporara, dar cred ca merit momentele mele de liniste sufleteasca.
In virtutea acestor ganduri de bine vreau sa va fac pofta de dans; in avans. E vorba despre un spectacol de dans contemporan, sustinut in mai multe orase din tara: Bucuresti, Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara.
Evenimentul are mai multe virtuti:
- scopul este umanitar:  strangere de fonduri pentru Japonia (stiti si voi povestea suferintei lor, nu e nevoie sa repet azi, pe o vreme asa faina!);
- reuneste doua culturi diferite, prin coregrafii Razvan Mazilu si Motoki Hirayama;
- fiecare dintre cei doi va pregati separat cate un sistem de pasi, iar cu o saptamana inainte de prima reprezentatie, artistii se vor intalni pentru a imbina cele doua coregrafii intr-o singura creatie.
Din aceasta ultima cauza, poate, spectacolul se numeste "Requiem - nu stii nimic despre mine". Cei doi se vor descoperi unul pe celelalt in dans, contribuind la unificarea armonioasa a doua culturi care, aparent, nu au nimic in comun - cea romaneasca si cea japoneza.

Pentru o scriitura mai armonioasa asupra acestui subiect, va invit pe blogul Cristinei Bazavan.
De asemenea, va recomand sa urmariti evenimentul pe pagina de facebook, pentru a afla noutati despre aceasta serie de spectacole.

3 comentarii:

Mihai spunea...

Interesant. Acum mai bine de o saptamana am fost la o discutie, daca pot sa ii spun asa, despre Haiku. Poeme japoneze din 3 versuri. Trebuie sa recunosc, cultura japoneza difera enorm de cea europeana.
http://www.orasul.ro/gallery/publicview/5465
Haiga inseamna haiku la care se adauga imagine (pictura, fotografie)

Bianca Matei spunea...

Imi amintesc ca acum cateva luni, un barbat (parca american) a castigat un job dupa ce a postat un asemenea poem pe twitter :)

Mihai spunea...

Poem? Pentru japonezi o fi. numai ca la ei poem inseamna un "mic labirint de idei". Fara epitete, fara comparatii, fara trairi. Un fel de anagrama. Cauti la text o noua valenta.