luni

Luni la nebuni nr.2

Luni la nebuni ep.2

Un autobuz imbuibat cu oameni era impaienjenit la exterior de o reclama la Newmarkt. In statie, vreo patru "duzi" duhneau a bere de la doua statii de RATB distanta. N-au mai prins loc in autobuz, pesemne ca miroseau a concurenta.


 * [] *
 **

O doamna isi tinea de mana copilul care-i ajungea pana la buric. In acelasi timp il cara pe al doilea in burtica. Primul copil, agatat de poala fustei imaginare a femeii, vadea o prematura efeminare si dadea semne ca va deveni un veritabil si mandru "baiatul mamei".Bietul copil era obosit si plictisit, incat, in rastimpuri, bazaia ca vrea sa stea jos. Glasul mamei il linistea doar pentru cateva secunde, dupa care isi continua "muzicuta". In tot timpul asta - doar cateva minute, dar care au parut o vesnicie, nimeni, repet NIMENI nu i-a oferit copilului sau mamei gravide un loc.

* [] *
**

O alta plimbare mirobolanta in burta sarpelui magic, metroul bucurestean. O mama si cei doi copii s-au asezat pe scaunele libere "de vis-a-vis". Mama incepe o convorbire la mobil. Dintr-odata, ochii ne-au sarit ca arsi, atat mie, cat si colegei care ma insotea. Ce le-a fost dat urechilor sa auda! Copila mamei, cu vreo doua capete mai mare decat baietelul evident mai mic in varsta, a inceput sa zbiere la maica-sa, cu scopul clar de a fi auzita de interlocutor: ca nu-i adevarat ce zice maica-sa, ea - fata - n-a vrut sa plece acasa, Ea a vrut sa ramana. Privirea mamei de "taci, vita, ca te trosnesc de nu te vezi!" n-a avut nici un efect. Odrasla s-a pus pe-un urlat, din care nu s-a oprit nici dupa ce mama a apasat butonul rosu al telefonului. Daca nici acest buton de panica n-a avut efect, mama i-a mutat botul cu palma, transformand urletele in sughituri cu stropi. La scurt timp, cand abia incepuse aerul conditionat sa-si reintre in functiune, fetei i s-a facut foame si a inceput sa junduiasca la "cainele-fierbinte" din care musca fratele mai mic. Degeaba i-a amintit mama ca ea si l-a terminat deja pe-al ei si trebuie sa-si manance si copilul portia lui, fata nu si nu si nu: sa-i dea fra'su si ei, saracuta. Si iar cu urlete si umezit de ochi si sughituri, pana cand se hotaraste sa scoata batonul-franzela pe care-l tinea in rucsac si nu a inceput sa manance din el ca un copil prost educat decat dupa ce i l-a fluturat fratelui pe sub nas.
Am incercat sa ma sustrag din vizionarea acestui episod - replica stearsa - din Familia Adams si, ca sa pecetluiesc promisiunea de a-i ignora, i-am spus colegei de langa mine ca daca as avea un asemenea copil, l-as oferi spre adoptie, cuiva mai sever care-l poate educa. Dar, intre noi fie vorba, e usor sa judeci cand te afli in afara cercului de foc!

* [] *
**
Caii-viteza ai unei masini galopau furibunzi prin balti. Langa un trotuar, masina a stropit un trecator, iesit la plimbarea de dimineata spre serviciu. Generos, trecatorul a stropit si el masina cu rodul propriei guri.

Anunț: Următoarea postare din seria Luni la nebuni, lunea viitoare - 04.06.2012 

Niciun comentariu: