luni

Curieri pe biciclete

De când colaborez cu BCR în postul de front-office (recepţioner, cea mai joasă verigă din lanţ), am putut observa toate felurile de curieri care s-au perindat între diferite firme şi angajaţi. Toţi grăbiţi, supăraţi pe trafic, pe lipsa locurilor de parcare, cu maşina lăsată într-un spaţiu de unde putea fi ridicată oricând. Problema traficului din Bucureşti e împărtăşită de toţi locuitorii, la un moment dat. Implicit, firmele de curierat. Ei bine, nu chiar toate, pentru că în jungla urbană a apărut un nou trib - al curierilor biciclişti.
„Tribul” a apărut din iniţiativa unor tineri care iubesc bicicleta, ghidaţi de deviza: „Viaţa e ca mersul pe bicicletă – pentru a-ţi ţine echilibrul trebuie să te mişti continuu”. Într-o scurtă caracterizare, se declară „o mână de oameni pasionaţi de biciclete, puşi pe fapte mari şi frumoase”. După cum declară public pe site-ul oficial, livrează „Orice încape într-un ghiozdan, nu e viu, dar nici mort şi este legal”. Băieţii promit o durată de livrare de 30 de minute, începând cu momentul ridicării pachetului.
Mai multe detalii AICI


Din fericire, nu e nici prima, nici singura iniţiativă de agest fel (ex. Priori Cargo)

3 comentarii:

Anonim spunea...

3 bloguri cu acelasi nume. Asta este unul frumos, imi place cum teai inspirat. Bravo.

Radu Cananau spunea...

Buna ziua,

Sunt unul dintre curierii din Tribul. Stim ca nu suntem primii care curieram pe bicicleta dar noi ne deosebim de ceilalti curieri prin urmatoarele:
-nu suntem firma, ci ong, si toti banii obtinuti ca profit se constituie intr-un fond pentru proiecte menite sa promoveze bicicleta (mai avem cale lunga pana acolo dar asta e intentia);
-noi curieram exclusiv pe bicicleta (firmele folosesc si alte mijloace de transport, motorizate) si reusim sa scoatem timpi foarte buni;
-promovam bicicleta, ecologia, stilul sanatos de viata si abea apoi afacerea;
Sper sa fi facut putin mai multa lumina in privinta deosebirii noastre de celelalte firme de curierat care folosesc si biciclete (nu exclusiv).
Pentru mai multe lamuriri cautati pe youtube "new york bike messenger".

O seara faina,
Radu Cananau

Bianca Matei spunea...

Salut, Radu! Iti multumesc pentru informatiile oferite si va doresc mult succes cu Tribul.
Numai bine!