miercuri

Nimeni nu pleacă acasă până nu facem „curat”


Citeam la Ruxa cum, la o ediţie trecută a Folk You, tot staff-ul s-a ocupat de curăţarea plajei seară de seară, după fiecare cântare. E de admirat gestul şi cu atât mai mult de apreciat cu cât nimeni nu s-a sustras eradicării de gunoi (dacă o zice Ruxa, eu propun să o credem).
Pornind de la această idee şi de la imaginile de după toate concertele de pe la noi, când mormane de nu-vreau-să-mă-gândesc câte feluri de resturi zac peste tot în zona evenimentului, mi-am amintit poveştile bunicii despre Revelioanele lu’taică-meu cu gaşca. Se ţineau acasă, toată noaptea. După petrecere, fiecare se odihnea câtăva vreme, pe urmă toată lumea se întorcea la curăţenie.
De aici m-a şi izbit: Cum ar fi ca, după un concert, toată lumea participantă să adune gunoiul? Da’ TOATĂ. Fiecare pentru el sau dacă cineva a fost mai responsabil decât alţii, să adune de la ceilalţi. Regula de bază ar fi: intră cine vrea, iese cine poate. Şi nu se poate ieşi decât prin debarasare de gunoi – pet, pahare, coji de banane, mucuri de ţigară, ştiţi voi, de-astea.
Voi ce ziceţi, cum ar fi?

Niciun comentariu: