miercuri

Haideti sa reaprindem viata lui Cristian!

Dureri.
Spital.
Tumoare.


Acestea sunt cuvintele cele mai tocite intre ciocanul si nicovala din urechea lui Ionut Cristian Nica.
Nu jocul, nu scoala, nu bucuria inocenta a copilariei ii vestesc primavara si apropierea Pastelui. Nu! La nici 10 ani, Cristian zace in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Fundeni, unde l-au transferat zilele acestea medicii de la Spitalul 9. Nu ii mai dau nici o sansa, au incetat sa spere ca acest copil mai poate fi salvat. Singurii care mai cred si lupta pentru el sunt parintii si cei apropiati. Oamenii carora le e greu sa-l stie inlemnit intr-un pat de spital. Oamenii care au gasit un medic dispus sa le intretina speranta. Un necunoscut pentru Cristian si familia lui, un medic renumit in toata Europa, dr. Helmut Bertalanffy (stiu, dupa nume nu pare roman) ii cheama la Institutul International de Neurostiinte - Hanovra, Germania.
Drumul spre bisturiul salvator este, insa, anevoios. Institutul cere un depozit de minim 50.000 Euro, inainte de a deschide usile de urgenta. Un avans de minim 50.000 Euro inseamna mai mult decat cumularea muncii de-o viata a celor doi parinti.


Din carcera in care l-a aruncat boala, Cristian abia daca mai intelege ceva. Nu vorbeste si pleoapele ii raman mereu lipite. Doar mainile si picioarele se misca, uneori, intr-un tremur necontrolat; lupta pe care o mai poate purta trupul lui firav cu scarnavia ce-l acapareaza pe zi ce trece tot mai mult.

Temeri.
Moarte.

Chiar lasam povestea lui Cristian sa se incheie cu aceste cuvinte?!

Inainte sa ne bucuram de Paste in inima familiei, haideti sa reaprindem viata lui Cristian.
Un om cu suflet simtitor, Dumitru Silviu Dorin a deschis 3 conturi la Banca Transilvania:

RON : RO 10 BTRL 0410 1201 5986 65XX
EUR : RO 56 BTRL 0410 4201 5986 65XX
USD : RO 90 BTRL 0410 2201 5986 65XX




Niciun comentariu: